Overwatch

Spelutvecklaren Blizzard har under åren lyckats etablerat sig som en av de största utvecklarna. Med spel som World of Warcraft, Diablo och Hearthstone som exempel var det ingen överraskning att deras spel Overwatch, som släpptes 2016, hade höga förväntningar.

Overwatch är ett spel där du spelar i första-persons-vy och är ett bra alternativ för dig som söker ett mildare actionspel. Med tanke på att det är tecknat istället för mer verklighetsbaserat som Call of Duty och Battlefield, passar det bättre till yngre spelare. Med yngre personer menar vi dock 12 år och uppåt, åldersgränsen ligger nämligen på 12 år. Blizzard har fått högt betyg på flera av sina spel och Overwatch tillhör den gruppen.

Förutom den fantastiska handlingen i spelet har det en otrolig grafik, snygg design och färgglada figurer som påminner lite om Disneys Pixar-filmer. Det finns en rad olika figurer, eller hjältar, som du kan välja mellan. De har alla olika attribut och förmågor som kan användas i vissa situationer. Overwatch utspelar sig både på månen och jorden efter en kris, och som en del av spelet skapades därför en variation av hjältar som passar den berättelsen. Det är kort sagt ett fantastiskt spel ur Blizzards bibliotek och vi vill därför berätta mer om vad det handlar om samt vad du kan förvänta dig när du spelar.

Spelets handling

Overwatch spelas i två lag med sex spelare i varje lag. Som spelare får du som sagt välja mellan olika karaktärer, ditt lag ska sedan samarbeta för att klara uppdrag. Uppdragen hittar du på en karta, ett exempel är att ni som lag ska göra ert yttersta för att försvara kontrollpunkter. Själva handlingen i spelet beskriver hur en framtidsversion av vår värld utsätts av en revolution där robotar tar över mänskligheten. Med hjälp av hjältarna måste du och ditt lag kämpa för att vinna kriget och ta tillbaka din planet. Handlingen och dina uppgifter som spelare är lättare att förstå när du har spelet framför dig.

Mer om karaktärerna

Karaktärerna är indelade i olika grupper, dessa grupper definierar karaktärens roll när du spelar. Det finns snabba karaktärer som inte tål mycket skada, det finns karaktärer som tål mycket mer men rör sig lite långsammare, det finns de som endast kan hjälpa till med att läka andra spelare, eller “heala” som det oftast kallas. Eftersom alla har olika förmågor blir spelet lite av ett actionfyllt schack-spel. Alla måste använda sina kunskaper och förmågor för att laget ska ta sig till seger. Är du nybörjare behöver du inte oroa dig, spelet anpassar sig efter din förmåga och nivå, allt eftersom att du blir säkrare i spelet kommer det bli mer utmanande.

Fördelar och nackdelar med Overwatch

Fördelar och nackdelar är en smaksak då alla spelare tycker olika. Det vi antagligen kan komma överens om är att Overwatch har en mycket snygg design. Karaktärerna och detaljerna är bra gjorda och höjer spelglädjen en hel del. Handlingen om robotar och krig är också ett plus. Vad som räknas som mindre bra i vissa fall är när alla spelare väljer samma karaktärer. Det är större risk att du och ditt lag inte klarar uppgifterna om ni inte delar upp det på rätt sätt med olika sorters karaktärer. En annan sak spelare har sagt om spelet är att du inte kommer fastna totalt i det som i andra Blizzard-spel.

Sammanfattning

Tillsammans med dina vänner är Overwatch ett trevligt spel där du får kämpa som ett lag, kriga mot robotar och klara uppgifter. Sedan lanseringen 2016 har spelet utvecklats en del, du har fler hjältar att välja mellan och spelet sägs ha blivit bättre. Men kort sagt är det ett perfekt förstapersonskjutare-spel för de flesta åldrar. Det är actionfyllt utan att vara våldsamt, vilket kan vara svårt för utvecklare att skapa, det gäller att hitta den perfekta gränsen. Vilket Blizzard har lyckats med. Spelet finns till flera enheter, både som tv-spel och till datorn. Overwatch är en frisk fläkt och bjuder på saker du inte visste att du saknade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *