Titanfall 2

Titanfall 2 är ett actionspel från spelutvecklaren Respawn Enterteinment. Utgivaren är välkända EA (Electronic Arts) och spelet släpptes 2016 för PS4, Xbox One och PC. Respawn är en spelutvecklare som är känd för sina utmärkta och underhållande actionspel ur förstapersonperspektiv.

Titanfall 2 är den efterlängtade uppföljaren till Titanfall, spelet som blåste liv i FPS-genren. I Titanfall 2 kastas spelaren in i en futuristisk värld där det finns stora robotar, så kallade Titans, som används som en förlängd arm för soldaterna på slagfälten. Titanfall 2 bjuder på en rejäl kampanj och multiplayer med upp till 12 spelare. Spelet är actionfyllt från början till slut och garanterar att du inte kommer att ha en enda tråkig stund.

Kampanjen är sagan om Jack Cooper och börjar med ett träningsuppdrag där du lär känna ditt vapen och lär dig grunderna till att springa på väggar och dubbelhoppa genom banor. Sedan börjar solokampanjen som kastar dig in i strider mot legoknektar, robotfiender, aggressiva monster, IMC-soldater och en del minibossar. Allt upplevs genom soldaten Jacks ögon. Spelet har ett mästerligt tempo och saktar aldrig ner. Du som spelare tar rollen som Jack Cooper som får ett uppdrag att sätta stopp för Interstellar Manufacturing Corporations planer. Företaget har destruktiva planer mot Jacks hemplanet Harmony där de kommer att använda ett supervapen. Cooper länkas ihop med roboten BT-7274 som har en egen AI personlighet.

Nya Titan-modeller

Eftersom spelet utvecklar sig kommer du att kunna låsa upp nya Titan-modeller och kan även byta Titan efter behov. Det finns en hel del riktigt coola konstruktioner här som exempelvis Ronin med sitt svärd som har enorm råstyrka i närstrid samt hög mobilitet. Han är den Titan du vill använda för framgångsrika hit and run-attacker. Scorch är något långsam men har destruktiva eld attacker, bokstavligt talat. Denna Titan tänder eld på precis allt, skapar brinnande ytor på marken samt tar hand om och smälter inkommande projektiler med sin sköld. Northstar är oerhört kraftfull och kan kedja fast dina motståndare. Denna Titan gör enorm skada från avstånd, kan sväva ovanför marken och bombardera allt med kraftfulla missiler.

Multiplayer

När solokampanjen är avslutad får du ge dig ut på slagfältet och möta andra spelare i mulitplayer. Titanfall 2 är skapat för actionfyllda episka multiplayer-strider. Spelets dynamik skapas genom väggklättring särskilt när det kommer till navigation mellan öppna platser och byggnader. Det gäller att vara snabb och alert för att inte ge fienden någon fördel. I Titanfall 2 valt har Respawn valt att lanserat sex olika titans som spelaren kan välja bland. Du kan spela solo med en Titan i hälarna och om striden blir för intensiv kan Titanen dra till sig fiendens eldkraft och du kan slå ut fienden från flanken. Att tänka taktiskt skapar ett bra lagarbete med de andra spelarna.

Spellägen

Spelet erbjuder traditionella lägen såsom Capture the Flag och Team Deathmatch. Det finns nya inslag som exempelvis Last Titian Standing och Bounty Hunt som i stort sett går ut på att säkerställa din Titans existens som den sista på arenan. Det finns totalt åtta spellägen i Titanfall 2 som garanterat kommer att hålla dig sysselsatt. Det är multiplayern i Titanfall 2 som fått mest uppmärksamhet och bjuder spelare på en förstklassig multiplayerupplevelse. Respawn har i Titanfall 2 skapat en njutbar och klyftigt ihopsatt uppföljare. Ett plus är att du som spelare även har utrymme att experimentera på slagfältet plus att du kan skräddarsy piloter och Titaner med förmågor och vapen för ökad variation.

Sammanfattning

Respawn Entertainment gjorde rätt satsning med Titanfall 2 som är en klar förbättring från Titanfall, vilket är en bedrift i sig. Du kommer att få uppleva en actionfylld och underhållande spelupplevelse. Singelkampanjen är på cirka sex timmar med pussel, skjutande och hoppande. Men det är multiplayer-delen som får spelet att glänsa. Det är sällan du får erfara ett lagspel mellan människa och maskin som fungerar perfekt. Det finns möjlighet att skräddarsy piloter och Titaner med både förmågor och vapen vilket ökar variation och möjligheter. Titanfall 2 är ett väldigt snyggt och oerhört roligt spel. För alla de som letar efter en tajt multiplayer är Titanfall 2 en het kandidat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *