Battlefield 1

Battlefield 1 släpptes av Electronic Arts hösten 2016 och är en del av spelserien Battlefield. Spelet är ett FSP-spel (First-person shooter) som baseras på riktiga händelser från första världskriget. I online-läget (Multiplayer mode) kan upp till 64 spelare ta del av äventyret tillsammans och det finns flera olika kartor och spellägen att välja mellan. Du kan också gå ihop i ett lag med andra spelare.

Det finns olika spellägen, från början fanns det sex stycken men nu är de något fler. Några är desamma som i tidigare spel i serien, men det finns också nya spellägen som du kan ta del av i spelet. Du kan spela på både PC, Xbox och Playstation 4 så det är öppet för alla spelare oavsett vilken konsol du föredrar för gaming.

Standard spellägen

Det finns som sagt flera olika spellägen du kan välja mellan. Det finns ett kallat Conquest som är standard i Battlefield-serien. Det går ut på att du ska erövra mål på kartan och lagen får poäng baserat på hur många mål de intagit. En annan version av spelläget är Domination som har samma upplägg fast spelas på en mindre karta och med färre mål att erövra.

Rush är ett annat spelläge som funnits tidigare i serien och det går ut på att två lag spelar mot varandra, ett som attackerar och ett som försvarar. Det är telegrafstationer som ska skyddas eller attackeras beroende på vilket lag du tillhör. Det sista standardläget i Battlefield 1 är Team Deathmatch som handlar om att tillhöra laget som får flest kills, ett populärt spelläge.

Nya spellägen i Battlefield 1

Det finns en del nya spelläge i Battlefield 1, vissa är med från början medan andra tillhör DLC-tillägg. Operations är ett nytt spelläge som simulerar en kampanj från kriget och som spelas på fler än en karta. Det påminner lite om Rush, och du förflyttas till andra kartor om du lyckas erövra motståndarnas kontrollpunkter. Det attackerande laget har bara ett visst antal chanser att “re-spawna”.

Ett annat nytt spelläge är War Pidgeons som handlar om att två lag tävlar om att tillfångata en brevduva. Övriga nya spellägen har kommit som DLC och där hittar du spellägen som heter Frontlines, Supply Drop, Air Assault och Schock Operations. De bidrar alla med nya spännande sätt att spela med andra onlinespelare i lag, tillsammans för att vinna. Nya och roliga utmaningar helt enkelt!

Olika spelklasser

Det finns olika typer av spelkaraktärer och spelklasser, som du kan välja att tillhöra när du spelar Battlefield 1. Det finns Infantry-based som är de fyra huvudklasserna med valen Assault, Medic, Support och Scout. De har alla olika vapen och verktyg som hjälper till på olika sätt. Det finns också Vehicle-based vilket är de som väljer att spawnas i ett fordon. Det gäller både tanks, flygplan och hästar.

Sedan finns det också fem olika elitklasser som du kan tillhöra. Dessa är pick-up klasser, du måste alltså plocka upp ett “item” för att nå klassen. Det finns till exempel Flame Trooper Kit som ger dig bland annat granater och en gasmask om du plockar upp ett Flame Trooper Kit. Det finns också ett Infiltrator Kit som endast finns om du har expansionen Turning Tides.

Spelets kartor

Battlefield 1 utspelar sig i olika delar av världen precis som första världskriget gjorde. Du kan till exempel spela i Mellanöstern, Frankrike, Italien och Turkiet. Det finns nio standardkartor i spelet så du har mycket att välja mellan när du spelar. Det är en fördel att spela på olika kartor då det ger spelet en större bredd och i kombination med de olika spellägena finns det många möjligheter.

Mottagandet av Battlefield 1

Battlefield 1 sålde mycket redan vid sin release och var en toppsäljare i både USA, Japan och Storbritannien. Spelet vann också pris för “Best Action Game” på Game Critics Awards 2016 vilket är ett gott betyg. Battlefield 1 nominerades också i flera andra kategorier. Om du inte har provat spelet så råder vi dig att göra det redan idag, det är en magnifik spelupplevelse.

One Reply to “Battlefield 1”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *